9 Haziran 2016 Perşembe

4 ramazan 1437 | reyhan şerbeti



elhamdülillah, ramazan ayı ile birlikte şerbetler sofralarda yerini almaya başladı. biz de bu sebeple  sofralarınıza bereket , sizlere şifa olması duası ile buraya reyhan şerbeti tarifini bırakıyoruz. 

malzemeler:
1 demet reyhan
2 adet limon
6 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı şeker
1 tane kabul tarçın
avuç ayası kadar karanfil



reyhanları iyice yıkayalım sonrasında üzerine kaynamış suyu, şekeri, sıktığımız limonların suyunu ve karanfil ile tarçını ilave edelim.
malzemeleri iyice karıştırıp kabımızın ağzını kapatıp ılımasını bekleyelim.
ılıdıktan sonra şerbeti buz dolabına yerleştirip soğumasını bekleyebilirsiniz.
soğuk yada sıcak tüketmek tercihinize kalmış.
özellikle sahurdan önce tüketirseniz midenizdeki kaynamaya engel olucaktır.  





tarif bizden, yapması sizden, şifa allah'tan (:






inşallah birlikte kevser'den içip serinleme duasıyla,
bir kardeşiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder